Clicky


Zaak FNV tegen Farm Trans opnieuw vertraagd

Zaak FNV tegen Farm Trans opnieuw vertraagd
04-08-2015 17:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BERGEN OP ZOOM (ANP) - FNV heeft door een fout in de dagvaarding bot gevangen bij de rechter in een kort geding dat de vakbond had aangespannen tegen transportbedrijf Farm Trans over de beloning van Poolse chauffeurs.

De rechter in Bergen op Zoom verklaarde de vakbond dinsdag niet ontvankelijk, waardoor de zaak opnieuw niet inhoudelijk is behandeld. Als eisende partij had de bond op de dagvaarding FNV Transport en Logistiek vermeld. Die naam komt in het handelsregister niet voor. Het had FNV moeten zijn, meent de rechter.

FNV heeft inmiddels een nieuwe dagvaarding ingediend. "Farm Trans heeft slechts een paar weken uitstel gewonnen", zegt vakbondsbestuurder Edwin Atema.

Het transportbedrijf uit Zevenbergen laat volgens de vakbond Poolse chauffeurs tegen Poolse lonen aardappelen vervoeren, in plaats van hen het (hogere) Nederlandse cao-loon te betalen. De vakbond wil dat deze situatie stopt.

Het is de derde keer dat een inhoudelijke behandeling van de zaak voortijdig sneuvelt. De eerste keer was de zaak bij de verkeerde kantonrechter aangebracht, vervolgens diende Farm Trans met succes een wrakingsverzoek in om de rechter te vervangen en nu is foute naamsvermelding in de dagvaarding de reden.

Volgens de rechter was de vakbond gewaarschuwd. Farm Trans had FNV Transport en Logistiek in een eerder stadium een 'spookpartij' genoemd. De vakbond nam risico door de dagvaarding niet onmiddellijk in te trekken en alsnog een nieuwe dagvaarding op naam van de juiste eisende partij partij uit te brengen, zo staat in het vonnis.