Transport Online - OM eist 5 jaar cel voor brute moord met bijl

OM eist 5 jaar cel voor brute moord met bijl

OM eist 5 jaar cel voor brute moord met bijl
04-08-2015 13:24 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT (ANP) - De 61-jarige Gautemkoemar S. moet voor de moord met een hakbijl op zijn bovenbuurvrouw vijf jaar celstraf en tbs met voorwaarden krijgen. Dat eiste het Openbaar Ministerie dinsdag voor de rechter in Dordrecht.

De man zou op 13 december vorig jaar de 67-jarige vrouw op brute wijze om het leven hebben gebracht in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal. De verdachte zou door het lint zijn gegaan nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken.

S. is door een neuroloog, psycholoog en psychiater onderzocht. Uit de rapportages blijkt dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Bij de man is een laag IQ en schade aan de hersenen na meerdere herseninfarcten geconstateerd. Hierdoor is hij beperkt in zijn denken en handelen. Ook heeft hij minder controle over zijn impulsen.

Volgens de gedaagde maakte zijn bovenbuurvrouw expres lawaai door met haar schoenen over het laminaat te lopen om hem weg te pesten. De politie heeft nooit officieel geluidsoverlast kunnen vaststellen.

De twee dochters van het slachtoffers lazen dinsdag in de rechtszaal een emotionele verklaring voor. Ze vroegen de verdachte om de begrafeniskosten van hun moeder te betalen.

S. vroeg God om hem te vergeven voor zijn daden en eindigde met "het spijt me". Zijn advocaat pleit ervoor S. voor doodslag te veroordelen in plaats van moord. Hij zou in een opwelling gehandeld hebben.

Op 18 augustus doet de rechtbank uitspraak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions