Clicky


Ruim 20 gewonden door explosie in Hamburg

Ruim 20 gewonden door explosie in Hamburg
04-08-2015 09:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HAMBURG (ANP/DPA) - Door een krachtige explosie in een bovengrondse bunker in Hamburg zijn dinsdagmorgen 27 mensen gewond geraakt. In het gebouw lagen zo'n honderd vaten met etherische olie opgeslagen. In eerste instantie was in het gebouw brand ontstaan. De ontploffing deed zich voor terwijl de brandweer aan het blussen was.

"Er was een plotselinge ontsteking. De drukgolf was zo groot, dat fietsers door de lucht werden geslingerd", vertelde een woordvoerder van de brandweer de publieke omroep NDR. Elf mensen, onder wie acht brandweerlieden, raakten ernstig gewond. Nog eens vijftien mensen werden voor minder ernstige zaken ter plaatse behandeld. De meesten hadden rook ingeademd.

In de omgeving van het pand hebben de hulpdiensten woningen ontruimd. Zo'n zestig buurtbewoners moesten hun huis uit. Op foto's was 's morgens te zien dat er geen vlammen uit het pand kwamen, maar wel veel rook. De brandweer is van plan het pand vol schuim te spuiten en verwacht daar nog tot in de middag mee bezig te zijn.

Het pand stamt nog uit de Tweede Wereldoorlog. Twee verdiepingen werden gebruikt als opslagruimte voor de olie. Het is nog onduidelijk wat de brand en de explosie heeft veroorzaakt.