Clicky


Nederlandse koelvers-sector vernieuwt samenwerking met Pooling Partners

Nederlandse koelvers-sector vernieuwt samenwerking met Pooling Partners
04-08-2015 09:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ECK EN WIEL - Pooling Partners (Faber Halbertsma Groep) vernieuwt de samenwerking met al zijn bestaande klanten in de Nederlandse koelvers-sector. Sinds 2012 verzendt een groot deel van de koelvers-sector in Nederland haar goederen naar de retail op de IPP Logipal pallet 80x120cm. Het gebruik van deze pallet is sindsdien verviervoudigd, waarmee het jaarlijks aantal palletleveringen binnen Nederland steeg naar anderhalf miljoen.

De groei zet nog steeds door omdat meer producenten zich aansluiten bij de IPP Logipal pool. De overeenkomst is recent verlengd met onder meer de voortrekkers in de sector, Johma en Zwanenberg Food Group.

“De IPP Logipal pool voldoet meer dan uitstekend in onze circuits. Een zeer lage uitval van kapotte pallets en een uitstekende service maken dat we als groep bedrijven bijzonder tevreden zijn en de komende jaren graag willen doorgaan met de samenwerking”, aldus Remco Rijssenbrij, Directeur Operations van Johma.



Groei in de Benelux

René Hogeweg, Country Director IPP Logipal bij Pooling Partners is blij met de vernieuwde overeenkomst: “We hebben ons waargemaakt in de sector met een efficiënte service rond een duurzaam herbruikbare pallet. Dit blijkt ook uit de gerealiseerde groei. We verwachten dat nog meer bedrijven zich zullen aansluiten bij het succesvolle concept.”

Pooling Partners is bezig met een gestage opmars in de Benelux. De groei van het aantal poolovereenkomsten is structureel doordat kwaliteit, service en directe communicatie gekoppeld zijn aan eenvoudige, inzichtelijke facturatie.