Minister-president Peeters reikt eerste Lean and Green Awards uit

Minister-president Peeters reikt eerste Lean and Green Awards uit
31-01-2013 10:13 | Milieu | auteur de redactie
ANTWERPEN - Vlaams minister-president Kris Peeters heeft gisteravond de eerste Lean and Green awards in Vlaanderen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) vzw. Twaalf (middel)grote bedrijven die in juni vorig jaar met het Lean and Green programma zijn gestart ontvingen de award voor hun inspanningen om de CO2-uitstoot en het energiegebruik van hun logistieke activiteiten drastisch te verminderen.

De winnaars van de eerste Lean and Green awards zijn AB InBev België, Alders Transport & Logistics, Bayer Antwerpen, CHEP Benelux, Ewals Intermodal, HJ Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Vervoer Van Dievel, Vervoer Verbessem en Wim Bosman. Met de Lean and Green award laten de bedrijven hun engagement zien om hun logistieke activiteiten efficiënter en duurzamer te maken.20 procent minder uitstoot
Om de award te behalen moeten bedrijven de CO2-emissies van hun logistieke activiteiten gedetailleerd in kaart brengen en een uitvoerig plan van aanpak uitwerken om het energiegebruik en de uitstoot van CO2 met minimaal 20 procent te verminderen. Elk plan van aanpak wordt vervolgens geëvalueerd door de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel.

Energie- en kostenbesparing gaan hand in hand
De maatregelen die Lean and Green award winnaars in hun plannen van aanpak hebben opgenomen zijn heel verscheiden, met onder meer de overstap naar alternatieve brandstoffen, multimodaliteit, minder lege kilometers, technologische innovaties en betere beladingsgraad. Naast de brandstofbesparing zorgen deze maatregelen ook voor een sterke vermindering van de algemene logistieke kosten.

Lean and Green als basis voor nieuwe samenwerking
Lean and Green blijkt voor de deelnemers ook een aantal bijkomende voordelen te scheppen. "Lean and Green creëert een forum waar je partners ontmoet die een zelfde doel voor ogen hebben, namelijk het zoeken naar efficiëntie en optimalisatie door samenwerking. Dit voegt een extra dimensie toe aan de relatie met je klant of je leverancier", verduidelijkt Olivier Legendre, Country General Manager van Lean and Green winnaar CHEP Benelux.De toekomst is Lean and Green
Naast deze twaalf bedrijven zijn er nog een dertigtal andere bedrijven aan de slag met het uitwerken van hun plan van aanpak. Naar verwachting zal een groot aantal van hen nog voor de zomer hun award in ontvangst mogen nemen. Medio 2013 start het VIL met de begeleiding van twee nieuwe groepen bedrijven.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,462

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden