Transport Online - Syrische straaljager stort op markt

Syrische straaljager stort op markt

Syrische straaljager stort op markt
03-08-2015 11:44 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ARIHA (ANP/RTR) - Een straaljager van het Syrische leger is maandag neergestort op een drukke markt in de stad Ariha. Minstens 27 mensen, voornamelijk burgers, zouden daarbij om het leven zijn gekomen. Tientallen mensen raakten gewond, zeiden getuigen en inwoners van de stad.

De noordwestelijke stad Ariha is volgens de Britse mensenrechtenorganisatie Observatory for Human Rights sinds mei in handen van islamitische rebellen. Het Syrische leger heeft nog geen commentaar op het incident gegeven.

"Het toestel had seconden voor de crash op lage hoogte een bom laten vallen in de hoofdstraat van de bazaar", zei een inwoner van de stad. Het is nog onduidelijk waardoor het gevechtsvliegtuig is neergestort. Volgens de mensenrechtengroep is de straaljager in elk geval niet uit de lucht geschoten.

De gevechten in de provincie Idlib, waar Ariha onderdeel van uitmaakt, zijn de afgelopen tijd flink opgelaaid. Regeringstroepen proberen in het gebied verloren grond terug te veroveren. De luchtmacht van president Bashar al-Assad voert daarbij zware bombardementen uit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions