Transport Online - Griekse beurs zwaar onderuit bij opening

Griekse beurs zwaar onderuit bij opening

Griekse beurs zwaar onderuit bij opening
03-08-2015 10:03 | Financieel | auteur Redactie [FE]

ATHENE (ANP/BLOOMBERG) - Op de aandelenbeurs in Athene wordt maandag voor het eerst in vijf weken weer gehandeld. Bij de opening dook de hoofdgraadmeter 11 procent in de min, waarna het verlies al snel opliep tot 23 procent.

Met het verlies viel de beurs terug tot het niveau van medio 2012. In de weken tot aan de sluiting, eind juni, toonden de koersen nog enig herstel, waardoor het verlies voor 2015 tot maandag beperkt bleef tot 3,5 procent.

Maandag gingen vooral aandelen van banken in de verkoop, waardoor de handel in die stukken werd bevroren bij een verlies van 30 procent. Over het algemeen lagen de handelsvolumes in het eerste halfuur laag.

De handel op de Athens Stock Exchange lag sinds 29 juni stil, omdat vanaf die dag ook de banken in Griekenland werden gesloten. De financiële sector van het land ging op slot om te voorkomen dat de banken ten onder zouden gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van het land.

Griekenland bereikte vorige maand na lange onderhandelingen een akkoord dat uitzicht biedt op verdere financiële steun van de eurolanden. Mede daardoor konden de banken twee weken geleden weer open, hoewel er nog altijd veel restricties gelden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions