Chauffeurs Mutsters Transport gekwetst en bedreigd door 'collega's'

Chauffeurs Mutsters Transport gekwetst en bedreigd door 'collega's'
03-08-2015 09:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Vorige week zaterdag, 25 juli 2015, heeft CNV Vakmensen een informatiebijeenkomst gehouden voor de chauffeurs van Mutsters Transport. Onderwerp van deze bijeenkomst was de zaak die CNV Vakmensen uiteindelijk heeft aangespannen tegen het bedrijf, inzake het niet naleven van de cao Beroepsgoederenvervoer middels het toepassen van de ‘solidariteitskorting’ door het bedrijf. 

Tijdens de bijeenkomst bleek echter, dat diverse chauffeurs en hun gezinnen ernstige hinder ondervinden van de aangespannen zaak. "Zo zijn diverse chauffeurs op verschillende momenten doelwit geweest van ontevreden collega’s van binnen en buiten het bedrijf die hun ongenoegen via kwetsende en bedreigende opmerkingen uiten", aldus Birgitte Staal van CNV Vakmensen.

"CNV Vakmensen betreurt deze ontwikkeling en keurt deze uitingen ten strengste af. Onder geen enkel beding accepteren wij dat chauffeurs die opkomen voor hun recht, zoals vastgelegd in de cao Beroepsgoederenvervoer, op deze manier worden bejegend. Dat sommige chauffeurs een andere mening zijn toegedaan begrijpen wij, maar geeft hen nimmer het recht collega-chauffeurs op deze wijze het werkplezier te ondernemen, laat staan te ontmoedigen. Eerder zou je verwachten dat deze Mutsters-chauffeurs steun en respect krijgen van hun collega’s in den lande. Zij komen immers op voor hun rechten zoals deze voor alle chauffeurs zijn bedongen in de cao of gaan in elk geval de dialoog aan."

"De cao-afspraken gelden voor iedereen werkzaam in de sector: voor elke chauffeur én voor elk bedrijf en deze afspraken zijn er niet voor niets. Zo voorkomen we dat chauffeurs overal in Nederland worden onderbetaald of zelfs uitgebuit en dat is in het belang van elke chauffeur bij elk bedrijf en daarmee voor de gehele sector. Dit is dan ook de reden dat CNV Vakmensen belang hecht aan de naleving van de cao en optreedt wanneer het niet lukt om in overleg tot overeenstemming te komen", gaat Staal verder.

"We benadrukken nog maar eens: het zijn niet de chauffeurs van Mutsters geweest die de salariskorting hebben bedacht en zij hebben er zeker niet allemaal met een glimlach mee ingestemd. Sterker nog, meerdere chauffeurs hebben zich om hun moverende redenen (al dan niet terecht) gedwongen gevoeld in te stemmen. Wij zijn het niet met de directie van Mutsters eens kunnen worden en hebben de kwestie daarom ter beoordeling aan de rechter voorgelegd. Wij wachten de uitkomst af en vragen van jullie hetzelfde."

"Wij roepen alle chauffeurs in Nederland dan ook op onmiddellijk te stoppen met het schofferen van de Mutsters-chauffeurs en in plaats daarvan ook werk te maken van je recht én dat van de sector Beroepsgoederenvervoer!", besluit Birgitte Staal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden