'Iran wil luchtvloot vernieuwen na sancties'

'Iran wil luchtvloot vernieuwen na sancties'
02-08-2015 14:26 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

TEHERAN (ANP) - Iran is van plan om tachtig tot negentig nieuwe vliegtuigen per jaar van Airbus of Boeing te kopen, als de economische sancties tegen het land zijn opgeheven. Dat zei de interimdirecteur van de civiele luchtvaartdienst in het land zondag, aldus staatspersbureau IRNA.

De toestellen van de Iraanse luchtvloot zijn gemiddeld 23 jaar oud. Dat is, twee keer ouder dan het internationale gemiddelde, in luchtvaarttermen antiek. Over de financiering lijkt ook al nagedacht; Iran wil de toestellen leasen, betalen via staatsfondsen of via buitenlandse leningen.

In eerste instantie zouden er voor de vlootvernieuwing zeker tachtig vliegtuigen per jaar nodig zijn, aldus Mohammad Khodakarami van de luchtvaartdienst. Hij wil de potentiële opdracht gelijk verdelen tussen Airbus en Boeing. "Dat zou een totaal van 300 nieuwe toestellen in vijf jaar tijd betekenen", voegde hij toe.

Luchtvaartspecialisten uit zowel Iran als Westerse landen schatten eerder dat Iran, met 80 miljoen inwoners, de komende tien jaar zo'n 400 nieuwe vliegtuigen nodig heeft.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden