'Op een na drukste zwarte zaterdag'

'Op een na drukste zwarte zaterdag'
01-08-2015 20:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - In Frankrijk stond op zwarte zaterdag op het hoogtepunt rond 13.00 uur 880 kilometer aan file. Daarna namen de files langzaam in lengte af, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID).

Rond 14.00 uur stond er op de Franse snelwegen nog 580 kilometer file. Rond 19.00 uur waren de files nagenoeg opgelost. Toen stonden er verspreid over heel Frankrijk nog 50 kilometer file.

Volgens de VID was de zwarte zaterdag dit jaar de op een na drukste sinds 2000. Op de Franse wegen werd vorig jaar het filerecord gebroken: 994 kilometer op het hoogtepunt.

Vroeg druk

Het was zaterdag al vroeg druk op de wegen naar het vakantieadres. Volgens de VID stond er om 08.45 uur in Frankrijk al 400 kilometer file.

Rond 11.00 uur was het al erg druk op de A6 en A7 via de Rhônevallei naar de Spaanse grens, meldde de ANWB. Vakantiegangers deden er ongeveer drie en half uur langer over dan normaal. Lange files stonden verder op de A10 Parijs-Bordeaux en de routes door het Centraal Massief A71 en A75, stelt de ANWB.

Lange wachttijden

Ook voor de Mont Blanctunnel richting Italië waren lange wachttijden, van ruim twee uur. Op het hoogtepunt was de wachttijd hier zelfs drie uur, aldus de ANWB. In het zuiden van Duitsland was het vooral erg druk op de A8 van München naar Salzburg. Hier moesten reizigers rekening houden met een dikke twee uur vertraging.

Rond 14.30 uur stond hier nog 60 kilometer file, aldus de VID.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden