Clicky


Al druk op wegen naar het zuiden

Al druk op wegen naar het zuiden
31-07-2015 16:15 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Het is vrijdagmiddag al behoorlijk druk op de wegen richting het zuiden. Dat heeft de ANWB laten weten. In Frankrijk stond er rond half vier bij Lyon een file van zo'n dertig kilometer op de Autoroute du Soleil. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van zeker een uur.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) stond er op de Franse wegen iets voor vijf uur in totaal 545 kilometer file. De drukste vrijdag van deze zomer was tot nu toe vrijdagmiddag 10 juli. Toen stond er even voor zes uur bijna 700 kilometer file.

De verwachting is dat de drukte in Frankrijk het komend uur nog wat verder toeneemt.

Bij de Mont Blanctunnel naar Italië moesten reizigers lang wachten op de route naar Turijn. Bij de tolpoortjes geldt op dat moment een wachttijd van 1,5 uur. Bij de Gotthardtunnel richting Italië staat het verkeer ook een uur stil.

Dit weekeinde wordt veel drukte op de Europese wegen naar de zon verwacht. De zaterdag geldt dit jaar als zwarte zaterdag.

In Nederland was het vrijdag rond het middaguur druk op de wegen richting de pretparken. Op het hoogtepunt stond er 110 kilometer file.