Clicky

 Politie gaat staken tijdens start eredivisie

Politie gaat staken tijdens start eredivisie
30-07-2015 20:13 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Politieacties bedreigen de start van de eredivisie voetbal. De politiebonden kondigden aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde. Die begint volgende week op vrijdag met de wedstrijd Heerenveen-De Graafschap.

De bonden willen dat verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) met een beter cao-bod komt. Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om te beslissen of het verantwoord is om een wedstrijd door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord-Utrecht zaterdag 8 augustus in Rotterdam.

"Begin juli vonden daar ook al de politieacties tijdens de Tour de France plaats en toen is met de burgemeester afgesproken Rotterdam de volgende keer als actielocatie over te slaan", verduidelijken de bonden.

Voetbalbond KNVB betreurt dat de nationale competitie opnieuw doelwit is van politieacties. "Dit is de derde keer in drie maanden dat het voetbal betrokken wordt bij dit conflict", reageert een woordvoerder van de KNVB. "Het spreekt voor zich dat we dat liever anders hadden gehad. Bovendien wordt de sport nu echt in het hart getroffen."

De politiebonden weigeren genoegen te nemen met de loonruimte-overeenkomst die premier Mark Rutte op 10 juli bekendmaakte voor alle ambtenaren: een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.

"We vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet en minister Van der Steur serieus verwachten dat de politiemedewerkers zich na vier maanden actievoeren met zo’n mager aanbod het bos in laten sturen", aldus de bonden.

Minister Van der Steur op zijn beurt noemt het onbegrijpelijk dat de politiebonden het akkoord negeren en weigeren het gesprek aan te gaan. Hij gaat bekijken wat de gevolgen zijn van de acties die de politie heeft aangekondigd bij het voetbal. Als blijkt dat de openbare orde en veiligheid in gevaar komen, overweegt hij een gang naar de rechter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions