Clicky

 Boeren laten inhoud Nederlandse tankwagens riool in lopen

Boeren laten inhoud Nederlandse tankwagens riool in lopen [+foto's&video's]
30-07-2015 14:17 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZWAAGWESTEINDE - Vanuit verschillende delen van Frankrijk en België komen opnieuw berichten over boeren die de inhoud van Nederlandse tankwagens laten wegstromen.

Zo lieten Franse boeren in het departement Meuse 600 kilo weiconsentraat weglopen uit een tankwagen van de firma Van Triest BV uit Maurik. "Twee van onze tankwagens waren onderweg naar de poederfabriek in Verdun. Ze werden aangehouden door boeren die direct de tankwagen beklommen. Ze haalden het zegel eraf en lieten rond de zeshonderd kilo weiconcentraat weglopen", aldus een medewerker van het transportbedrijf.

"De tweede tankwagen hebben ze uiteindelijk met rust gelaten. Na twee uur stil gestaan te hebben mochten ze weer verder rijden", voegt hij toe.

"Ook bij de fabriek in het Belgische Goé hadden we een tankwagen staan. De chauffeur hiervan is door boeren bedreigd. Hij had zijn klep verzegeld met een slot en dat hebben ze opengebroken. De inhoud room hebben ze laten weglopen."

Bij de Corman fabriek in Goé, Belgisch Limburg lieten boeren inmiddels van meerdere Nederlandse tankwagens de inhoud weglopen.

Volgens een gedupeerde transporteur staat er overal politie maar is er geen mogelijkheid om aangifte te doen bij de politie ter plaatse.

Na de Fransen voeren ook boze boeren in België actie tegen de lage prijzen van hun producten als melk en varkensvlees.

Nog een video:


Bent u zelf als transporteur of chauffeur gedupeerd door de boeren en wilt u graag uw verhaal doen? Laat het ons weten op: redactie@transport-online.nl of tijdens kantooruren op 0511 420425

Foto's

 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  P. VISSERS
 • J.Roeland
  VAN DER MIERDEN
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions