Clicky

 
Transport Online - EVO: Turkije verhoogt heffingen Nederlandse bedrijven

EVO: Turkije verhoogt heffingen Nederlandse bedrijven

EVO: Turkije verhoogt heffingen Nederlandse bedrijven
30-07-2015 09:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex willen dat de Europese Commissie Turkije laat stoppen met het opleggen van extra douaneheffingen aan bedrijven in Nederland. Handelaren en producenten betalen sinds dit jaar ineens heffingen op allerlei producten - met als gevolg tienduizenden euro's aan extra kosten per bedrijf.

EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van het bedrijfsleven, ontvingen de afgelopen weken veel klachten van bedrijven. De European Shippers' Council (ESC), de Europese koepelorganisatie voor verladers, stuurde daarom een brief aan de Europese Commissie hierover.

Export

Dankzij het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Turkije brengen bedrijven in Nederland de meeste goederen in Turkije op de markt zonder hierover douanerechten te betalen. Om de Turkse economie te stimuleren, veranderde de Turkse overheid dit onlangs, wat de export van schoenen, kleding, chemicaliën, medicijnen en vleeswaren flink duurder maakte. EVO en Fenedex willen daarom dat de Commissie, die vooralsnog geen actie ondernam, Turkije de protectionistische heffingen terug laat draaien. 

Om de totale omvang van het probleem in beeld te krijgen, roepen EVO en Fenedex bedrijven die last hebben van de Turkse maatregel op om zich bij hen te melden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden