Clicky


Verhuurder vergoedt schade ontploffing niet

Verhuurder vergoedt schade ontploffing niet
29-07-2015 14:32 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HEERLEN (ANP) - Corporatie Wonen Zuid gaat de schade als gevolg van de explosie in een flatgebouw op 20 april in Heerlen niet vergoeden. De verhuurder treft immers geen verwijt, laat Wonen Zuid woensdag weten.

Enkele omwonenden van de flat aan de Van Weerden Poelmanstraat stelden de corporatie aansprakelijk voor de schade die ze leden als gevolg van de explosie. Maar Wonen Zuid wijst erop, dat de explosie veroorzaakt is door de diefstal van een koperen gasleiding in het vervolgens ontplofte gebouw. Daarvoor is een 27-jarige man opgepakt. Hem wacht een miljoenenclaim, bleek op 24 juli voor de rechtbank tijdens een pro-formazitting.

Door de explosie raakten drie mensen gewond, en tientallen anderen tijdelijk dakloos. Zij konden pas na weken terug naar huis. De schade bedroeg tussen de 10 en 15 miljoen euro. Wonen Zuid realiseert zich dat de huurders teleurgesteld kunnen zijn omdat ze buiten hun schuld gedupeerd zijn door de explosie. De corporatie verwijst huurders naar hun eigen verzekering.