Clicky


Weer fikse vertragingen richting Eurotunnel [update]

Weer fikse vertragingen richting Eurotunnel [update]
29-07-2015 14:22 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS/DOVER - Afgelopen nacht hebben opnieuw migranten geprobeerd via de Kanaaltunnel van Calais naar Groot-Brittannië te komen. Hierdoor zijn er opnieuw fikse vertragingen ontstaan.

BBC Radio Kent meldt vanochtend dat er nog altijd geen treinen voor het vrachtverkeer rijden vanaf Calais omdat er zich nog steeds migranten ophouden bij de terminal in Coquelles. De passagierstreinen zouden wel volgens schema rijden.

Chauffeurs melden de redactie dat zij na 12,5 uur wachten eindelijk op de trein staan maar dat er nog geen enkele beweging in zit.

In de middag rijden ook de treinen voor het vrachtverkeer weer zij het met enige vertraging.

Vanaf Groot-Brittannië is het al niet veel beter. Voor de zoveelste dag op rij is er Operation Stack van kracht op de M20. De J8 tot en met de J11 Coast-Bound zijn afgesloten en de J9 en J8 Londonbound zijn afgesloten. De politie van Kent waarschuwt dat je een OpStack ticket moet kunnen overleggen.

Chauffeurs melden aan de redactie dat er inmiddels al ruim 30 kilometer aan vrachtwagens staan te wachten aan de Britse kant. Een chauffeur zegt: "De stakkers kunnen een mijl lopen naar zo'n plastic smerige stink wc. Vorige week stond een collega 23 uur in deze file. Uiteraard kaart kapotgereden. En ik kreeg vorige week 300 pond boete. Eén uur teveel gewerkt en vanaf de boot één uur te weinig gerust. Echt vervelende agent was dit in Engeland."


Heb jij als chauffeur ook een boete gekregen nadat je je rij- en rusttijden overtreden hebt door de problemen en wachttijden bij Calais? Laat het de redactie weten: redactie@transport-online.nl. LET OP: Uw reactie kan gepubliceerd worden.