Clicky


Grote bestorming Kanaaltunnel

Grote bestorming Kanaaltunnel
28-07-2015 21:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN/CALAIS (ANP) - Naar schatting 2200 mensen hebben in de nacht van maandag op dinsdag geprobeerd in Calais de Kanaaltunnel binnen te dringen. Dat is volgens een mededeling dinsdag van de exploitant Eurotunnel het grootste aantal in ruim anderhalve maand.

De bestorming van het terrein waar de tunnelingang is, is volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve wel afgeslagen. Slechts twintig migranten slaagden erin over de hekken heen in de buurt van de tunnel te komen. Ze probeerden op rijdende treinwagons te komen. Er zijn aanhoudingen verricht, zei de Franse bewindsman die met zijn Engelse collega Theresa May dinsdag over de kwestie heeft gepraat.

Dagelijks proberen tussen de 1500 en 2000 mensen via de Kanaaltunnel naar Engeland te gaan, op zoek naar een beter bestaan. Sinds begin juni zijn daar acht doden bij gevallen.

Eurotunnel verwijt de Franse autoriteiten te weinig te doen om de migranten bij de tunnel weg te houden. Cazeneuve heeft de baas van Eurotunnel, Jacques Gounon, volgens de krant Le Figaro pas een boze brief geschreven. Hij vindt dat de onderneming nalaat zich voldoende in te spannen om het groeiende probleem aan te pakken.