Clicky


Geschil over toezeggingen Griekenland

Geschil over toezeggingen Griekenland
28-07-2015 10:00 | Financieel | auteur Redactie [FE]

ATHENE (ANP/BLOOMBERG) - De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters, over het derde steunpakket, zijn dinsdag begonnen met een geschil over toezeggingen die de Griekse regering eerder heeft gedaan. Zo was er onduidelijkheid over bepaalde maatregelen die al doorgevoerd zouden moeten zijn om in aanmerking te komen voor een nieuw noodkrediet.

Technische experts van onder meer de Europese Centrale Bank (ECB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF), en de Europese Commissie zijn in Athene om te onderhandelen met hun Griekse collega's. Gesproken wordt over de bezuinigingen die het land de komende jaren moet doorvoeren in ruil voor een nieuw noodkrediet van maximaal 86 miljard euro. Zo zal het Griekse pensioenstelsel op de schop moeten en zijn verdere hervormingen, bezuinigingen en belastingverhogingen noodzakelijk.

In de komende twee weken moet een voorlopig akkoord worden bereikt. Lukt dit niet, dan is waarschijnlijk een nieuw overbruggingskrediet nodig om het land van een faillissement te redden.