Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen stort van viaduct op de A2 [+foto's]

Vrachtwagen stort van viaduct op de A2

Vrachtwagen stort van viaduct op de A2 [+foto's]
27-07-2015 09:04 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Een vrachtwagen is maandagochtend bij knooppunt Amstel op de verbindingsweg van de A2 naar de A10 door de vangrail gereden en vier meter lager op een andere weg terechtgekomen. Dat melden de ANWB en VerkeersInformatieDienst (VID). De vrachtwagen kwam in aanraking met een personenauto, die op de rand van het viaduct bleef hangen.

Er rukten veel hulpdiensten uit. Volgens de politie was aanvankelijk de vrees dat de vrachtchauffeur bekneld zat, maar hij kon op eigen kracht uit de cabine komen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto raakte gewond aan zijn been.

De politie weet niet wat er is gebeurd. "De vrachtwagen en auto zijn met elkaar in aanraking gekomen. Verder moeten we nog onderzoeken wat er is gebeurd. Als het mogelijk is gaan we de beide bestuurders horen", aldus de politie.

Het verkeer moest tijdelijk worden omgeleid. Aan het eind van de middag was nog steeds één rijstrook afgesloten voor verkeer. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat blijft dat voorlopig zo wegens herstelwerkzaamheden aan de vangrail. Het is nog niet bekend hoelang de reparatie gaat duren.

"Natuurlijk zijn we erg geschrokken van het nare ongeluk op de A2/A10 vanochtend", meldt transportbedrijf Simon Loos op haar Facebook pagina. "Gelukkig kunnen we melden dat het naar omstandigheden heel goed gaat met de chauffeur. We wensen hem, en uiteraard de bestuurder van de personenauto, veel sterkte."

©Foto's: Robby Hiel

Foto's

 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Simon Loos
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden