Clicky

 
Transport Online - Nederland in WK-kwalificatie tegen Frankrijk

Nederland in WK-kwalificatie tegen Frankrijk

Nederland in WK-kwalificatie tegen Frankrijk
25-07-2015 20:02 | Sport | auteur Redactie [FE]

SINT-PETERSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal speelt in het kwalificatietoernooi voor het WK in 2018 in Rusland onder meer tegen Frankrijk. Dat bleek zaterdag bij de loting in Sint-Petersburg. In groep A zijn Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg de andere tegenstanders van Oranje.

De negen groepswinnaars in Europa plaatsen zich voor het eindtoernooi om de wereldtitel. De beste acht nummers twee strijden in de play-offs om de andere vier WK-tickets, die de UEFA te vergeven heeft.

Bondscoach Danny Blind was bij de langdurige ceremonie een van de vertegenwoordigers van de KNVB.

Speelschema

De Europese voetbalunie wil zondag het speelschema van ook Oranje bekendmaken. In de voorgaande WK-kwalificatietoernooien konden de deelnemers nog invloed uitoefenen op de indeling van de wedstrijden. Dat is niet meer het geval sinds de invoering van de zogenoemde 'Week of Football', waarin de verschillende kwalificatieduels over meerdere dagen zijn verspreid.

Oranje verloor bijna veertien jaar geleden voor de laatste keer een wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi. Sindsdien is Oranje in 32 duels op rij ongeslagen.

Loting

Wereldkampioen Duitsland speelt in groep C onder meer tegen Tsjechië en Noorwegen. In groep F werd Engeland onder meer gekoppeld aan buurman Schotland. In Groep G komt Spanje onder meer Italië tegen. België stuit in groep H, met vijf landen, onder meer op Bosnië-Herzegovina en Griekenland.

FIFA-preses Sepp Blatter, die zijn eerste buitenlandse dienstreis maakt na de aankondiging van zijn vertrek begin juni, zei voor het begin van de loting dat Rusland op de volledige steun van de FIFA kan rekenen bij de organisatie van de wereldtitelstrijd. Daartoe heeft het hoofdbestuur zelfs een resolutie aangenomen, die zaterdag aan de aanwezige Russische president Vladimir Poetin werd gepresenteerd.

In het licht van alle verhalen en beschuldigingen over omkoping en corruptie bij de FIFA en mogelijk ook bij de toewijzing van de WK's aan Rusland en Qatar (2022) vonden Blatter en co een openlijke steunbetuiging kennelijk nodig. Poetin stelde de resolutie naar eigen zeggen in elk geval op prijs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions