Transport Online - KNMI trekt weeralarm (code rood) in

KNMI trekt weeralarm (code rood) in

KNMI trekt weeralarm (code rood) in
25-07-2015 19:56 | Weer | auteur Redactie [FE]

DE BILT/DEN HAAG (ANP) - Het KNMI heeft de waarschuwing vanwege de storm zaterdagavond aangepast. Het weeralarm (code rood) dat alleen nog gold in de provincie Noord-Holland is ingetrokken, aldus het weerinstituut.

Nu geldt code oranje (extreem weer) nog in het Waddengebied en in noordelijk Nederland. Daar komen (zeer) zware windstoten voor met snelheden tot 110 kilometer per uur. In het kustgebied van Noord-Holland, in het IJsselmeergebied en in Groningen en Drenthe komen nog zware windstoten voor tot 90 kilometer per uur.

"In de loop van de avond neemt de storm in kracht af", aldus een woordvoerder van het KNMI.

Het advies van Rijkswaterstaat om vanwege de storm niet de weg op te gaan, is afgezwakt. "Wij volgen in onze adviezen het KNMI", aldus een woordvoerster "dus geldt de waarschuwing om niet de weg op te gaan alleen in de gebieden waar code rood of oranje is ingesteld."

Rijkswaterstaat verwacht dat de problemen met omgewaaide bomen en afgewaaide takken op de A44 bij Wassenaar nog zeker tot 21.00 uur duren. De weg is daar afgesloten. Op de A12, Den Haag-Utrecht, waren zaterdag aan het begin van de avond weer twee van de vier rijstroken beschikbaar. De andere kant op is de snelweg richting Den Haag nog steeds afgesloten vanaf Reeuwijk. "Dat blijft voorlopig zo", aldus de woordvoerster.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen