Clicky

 
Transport Online - Weeralarm voor kustprovincies

Weeralarm voor kustprovincies

Weeralarm voor kustprovincies
25-07-2015 09:48 | Weer | auteur Redactie [FE]

DE BILT - Het KNMI heeft zaterdagochtend een weeralarm afgegeven. Vanaf het einde van de ochtend kunnen er in het zuidwestelijk kustgebied zeer zware windstoten voorkomen van 100-110 km/uur, vanaf het begin van de middag ook langs de Noord-Hollandse kust. In Noord-Brabant en Utrecht worden vanmiddag windstoten tot 100 km/uur verwacht.

Ook elders in het land kunnen vanmiddag zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur, in het Waddengebied en op het IJsselmeer mogelijk tot 100 km/uur. Het krachtige windveld verplaatst zich van zuidwest naar noordoost over het land en verlaat pas in de avond het oostelijk Waddengebied.

Verder komen er in de ochtend en in de eerste helft van de middag vooral in de oostelijke helft van het land enkele onweersbuien voor, lokaal komt daarbij ook hagel voor.Er bestaat een groot risico op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen. Verder kunnen grote objecten omvallen zoals bouwsteigers en hijskranen.

Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen een groot risico. Dit geldt met name voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto’s, auto’s met aanhanger en caravans. In het zomerhalfjaar geldt dit ook voor watersporters.

Het KNMI geeft een weeralarm voor windstoten uit, wanneer de kans op windstoten van meer dan 100 kilometer per uur is. Beide criteria gelden voor een gebied van minimaal 50 bij 50 kilometer.

Het KNMI geeft een weeralarm maximaal twaalf uur van tevoren uit. Dit gebeurt nadat het KNMI de relevante maatschappelijke partners heeft geconsulteerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions