Staking legt productie DAF deels plat

Staking legt productie DAF deels plat
24-07-2015 11:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN (ANP) - Vrachtwagenfabrikant DAF draait vrijdag ongeveer twee derde van de normale productie doordat een aantal werknemers gehoor heeft gegeven aan de oproep van vakbond FNV om 24 uur te gaan staken. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf in Eindhoven.

Volgens de woordvoerder rollen er tussen de 50 en 55 trucks van de band, normaal zouden dat er tussen de 80 en 90 zijn. Na vrijdag ligt de productie twee weken stil wegens de zogenoemde bedrijfsvakantie bij DAF.

Aan de staking doen volgens opgave van de vrachtwagenfabrikant rond de 375 medewerkers mee. DAF telt 5500 werknemers.

De staking heeft te maken met het cao-conflict in de metaalsector tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties. Het is de vierde keer dat DAF wordt getroffen door een staking. De afgelopen maanden waren er ook stakingen bij andere bedrijven. De bonden zijn van plan na de zomer weer op grote schaal actie te gaan voeren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden