Transport Online - Blokkades rond Lyon snel opgeheven

Blokkades rond Lyon snel opgeheven

Blokkades rond Lyon snel opgeheven
23-07-2015 15:38 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LYON (ANP) - De wegblokkades van protesterende veeboeren rond de Franse stad Lyon worden sinds 16.00 uur opgeheven. Ook blokkades van bruggen over de rivier de Seine tussen Le Havre en Rouen worden stopgezet.

De boerenvakbond FNSEA (Nationale Federatie Vakbonden van Landbouwondernemers) had aangekondigd dat de acties bij Lyon worden stopgezet. De demonstranten trekken met hun tractors naar het centrum van Lyon, meldden Franse media. Ze gaan er overleggen met de voorzitter van de FNSEA, Xavier Beulin.

De blokkades bij Lyon hebben voor lange files en veel overlast gezorgd. Het gaat om versperringen ten noordwesten van het centrum op de A6 bij de voorstad Limonest en versperringen op de A7 tussen Vienne en Lyon. Op tal van plaatsen zijn blokkades nog niet opgeruimd. Zo is volgens Franse media de autosnelweg A75 Clermont-Ferrand - Béziers nog steeds geblokkeerd bij Lempdes, 40 kilometer ten zuiden van Clermont-Ferrand.

De veeboeren zeggen met de huidige prijsniveaus geen geld meer te kunnen verdienen. Woensdag heeft de regering een steunpakket van 600 miljoen euro beschikbaar gesteld, maar dat overtuigt veel boeren uit de vlees- en zuivelsector nog niet. De FNSEA is wel blij met deze stap in de goede richting van de regering van premier Manuel Valls, maar beschouwt het hele pakket aan maatregelen als onvoldoende voor de noodlijdende sector. Volgens Beulin geven de plannen de boeren maar een paar weken respijt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions