Clicky

 
Transport Online - Vrijdag opnieuw 24-uurs actie bij DAF

Vrijdag opnieuw 24-uurs actie bij DAF

Vrijdag opnieuw 24-uurs actie bij DAF
23-07-2015 10:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - FNV Metaal roept op vrijdag 24 juli een 24-uurs staking uit bij DAF Trucks in Eindhoven, van 24 juli 00:00 uur tot 25 juli 00:00 uur. Het wordt de vierde keer dat er bij DAF wordt gestaakt sinds het verstrijken van het ultimatum van de bonden medio mei.

DAF weigerde onlangs opnieuw het bedrijfsprotocol te ondertekenen, waarmee stakingen kunnen worden afgewend. De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal)  zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal  afgewezen. DAF Trucks valt onder de cao Metalektro.

Hittewerende maatregelen

FNV kaderlid Tom Barkmeyer: "Jammer dat DAF het bedrijfsprotocol niet wenst te ondertekenen. Hiermee kunnen zij aangeven dat ze het met onze cao-eisen eens zijn en zijn stakingen bij DAF niet meer nodig. DAF noemt zichzelf graag een kwaliteitsbedrijf dat kwaliteitstrucks aflevert. Daar zouden ook kwaliteitsarbeidsvoorwaarden niet bij misstaan. Evenals het nemen van hittewerende maatregelen, als de temperatuur stijgt. Dan hoef je ook niet steeds ambulances aan te laten rukken om uitgeputte medewerkers te vervoeren, zoals al diverse malen op warme dagen is gebeurd."

'Staken tot er een goede cao is'

"Wel goed nieuws is dat de productie omhoog gaat en mooi dat er nu weer extra personeel wordt aangenomen. Belachelijk echter dat dit merendeels uitzendkrachten zijn. Wij willen dat er in de sector wordt geïnvesteerd in vakmensen en echte banen. Weg met die doorgeslagen flex en tijdelijke flutcontracten. Verder vragen  wij echt geen gouden bergen, maar doodnormale dingen als een fatsoenlijke loonsverhoging, werkzekerheid en zeggenschap over  werktijden. Wij staken door tot we een goede cao hebben!"

Vrijdag 24 juli, tussen 07.00 en 11.00 uur schrijven de stakers van DAF zich in bij de hoofdpoort: Hugo van der Goeslaan 1, Eindhoven.

Foto's

 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen
 • Versteijnen
  Versteijnen
 • Smilda
  Smilda
 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden