Transport Online - Al vierhonderd boetes voor negeren rood kruis

Al vierhonderd boetes voor negeren rood kruis

Al vierhonderd boetes voor negeren rood kruis
23-07-2015 09:25 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN (ANP) - Sinds begin dit jaar zijn al vierhonderd automobilisten bekeurd voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg. Ze zijn tegen de lamp gelopen doordat de politie daar sinds januari extra op controleert, meldt een woordvoerder donderdag.

Zwaartepunt van de controles ligt bij het negeren van een rood kruis op een plek waar aan de weg wordt gewerkt of waar een ongeluk is gebeurd. De politie krijgt van Rijkswaterstaat te horen waar dat het geval is en gaat daar controleren. Zo werden vorige week op de A16 bij Kralingen 39 bestuurders op de bon geslingerd. Daar was een baan afgekruist na een pechgeval met een vrachtwagen die moest worden geborgen.

Wie wordt bekeurd omdat hij een rood kruis heeft genegeerd, moet 237 euro afrekenen.

Het negeren van een rood kruis is levensgevaarlijk, benadrukt de politie telkens weer. Alleen al in de afgelopen vijf weken zijn tot drie keer toe weginspecteurs aangereden, die op een afgekruiste rijbaan aan het werk waren. Driekwart van de vierhonderd bekeuringen werden het afgelopen halfjaar uitgeschreven bij wegwerkzaamheden of bergingswerk, het overige kwart bij afgesloten spitsstroken.

Om extra aandacht te vestigen op het belang van een rood kruis is vier maanden geleden een nieuw verkeersbord in gebruik genomen, met de tekst 'Bij rood X: rijstrook DICHT'. De borden zijn geplaatst langs de A1, A12, A20, A27, A28 en de A67.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions