Transport Online - VID: Mijd Lyon woensdag en donderdag

 


VID: Mijd Lyon woensdag en donderdag

VID: Mijd Lyon woensdag en donderdag
22-07-2015 20:03 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN (ANP) - Boze boeren willen woensdagavond en donderdag de belangrijkste snelwegen rond de stad Lyon blokkeren, waaronder de Autoroute du Soleil. Dat kan een verkeerschaos veroorzaken, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst woensdag. De A6 en de A7 zouden vanaf 20.30 uur woensdagavond dichtgaan.

Boeren hebben toegezegd de oostelijke ringweg nog open te houden, maar ook daar worden lange files verwacht.

De VID adviseert mensen om een andere route richting de Middellandse Zee te kiezen. Het probleem is dat er donderdag ook protesten worden verwacht op de belangrijkste omrijroute, via Clermont-Ferrand. Een andere mogelijkheid is later te gaan.

De boeren vinden dat ze te weinig geld verdienen. Een op de tien boerderijen zou op de rand van een faillissement staan. Het boerenprotest begon in Normandië en breidde zich dinsdag uit naar Lille in het noorden. Daar blokkeerden boeren de autoroute tussen Lille en Parijs. De blokkade werd woensdagochtend opgeheven.

De Franse regering beloofde woensdag de boeren tegemoet te komen. Parijs trekt 600 miljoen euro uit voor schuldverlichting, uitstel van betaling en lastenverlichting. Ook hoeven boeren bepaalde premies niet te betalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden