Clicky


FrieslandCampina neemt mozzarella-producent Fabrelac over

FrieslandCampina neemt mozzarella-producent Fabrelac over
22-07-2015 10:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMERSFOORT - Met de overname van de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac breidt FrieslandCampina zijn kaasportfolio uit. Fabrelac produceert hoofdzakelijk koemelkmozzarella, die wordt verwerkt in andere voedingsmiddelen. Met deze overname betreedt FrieslandCampina de sterk groeiende mozzarellamarkt.

Bas van den Berg, executive director FrieslandCampina Cheese, Butter and Milkpowder: “Met deze overname vergroten we onze productiecapaciteit met een moderne en efficiënte productielocatie niet ver van onze coöperatieve basis. Door deze transactie kunnen we onze afnemers naast het bestaande kaasportfolio een breed assortiment aan mozzarellaproducten aanbieden.”

Fabrelac in Bree, België, is opgericht in 1993. In 2012 is de productielocatie uitgebreid van 6.500 vierkante meter naar 30.000 vierkante meter. Het daaropvolgende jaar is het bedrijf volledig geautomatiseerd. Op jaarbasis bedraagt de productiecapaciteit maximaal 30 miljoen kilo mozzarella. Naast mozzarella, die wordt gebruikt voor onder meer pizza-toppings, produceert de onderneming ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.