Transport Online - Bende bereidde mogelijk liquidaties voor

Bende bereidde mogelijk liquidaties voor

Bende bereidde mogelijk liquidaties voor
21-07-2015 17:49 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN (ANP) - De acht opgepakte mannen die in verband worden gebracht met de volgens justitie ,,ongekende grote wapenvondst’’ in Nieuwegein, worden verdacht van het voorbereiden van geweld en mogelijk liquidaties. Dat zegt officier van justitie Jirko Patist dinsdag.

Bij hen werden namelijk vuurwapens en snelle auto’s gevonden. Een combinatie waarmee vaak al criminele afrekeningen in Nederland zijn voltrokken.

Over de achtergrond van de acht wil de aanklager nog niets zeggen. Dit om het onderzoek niet te verstoren, want dat is nog in volle gang.

Aanhoudingen

Hoe lang het onderzoek nog gaat duren, is nog niet duidelijk, vertelt Patist. "Ik sluit niet uit dat er nog aanhoudingen gaan volgen."

Begin van dit jaar kwam de groep in beeld, legt Patist uit. "Vorige week hebben we besloten tot aanhouding over te gaan."

Sporenonderzoek

Op de basis van de dienst landelijke recherche in Driebergen wordt nu hard gewerkt aan het sporenonderzoek op de wapens. Het gaat om veel pistolen onder meer van het merk Glock en een paar kalasjnikovs. De vuurwapens worden onderzocht op onder meer DNA en vingerafdrukken.

Inmiddels is dit bij iets minder dan twintig wapens al gebeurd. Rechercheurs proberen van die wapens nu de herkomst te achterhalen. Bij veel wapens zijn de registratienummers onleesbaar gemaakt, maar het onderzoeksteam probeert met andere herkenningstekens alsnog de herkomst van de wapens de ontdekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions