Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Verheul Transport

Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Verheul Transport
21-07-2015 15:11 | Mercedes-Benz | auteur Redactie [FE]

WIJCHEN - Wensink heeft een Mercedes-Benz Actros-truck afgeleverd aan Verheul Transport. Het is een truck die tegen een stootje moet kunnen, gelet op de veeleisende transportdoeleinden.

"De juiste auto op de juiste plaats", zo omschrijft Verheul-directeur Leendert Verheul de nieuwe aanwinst van zijn wagenpark. "De truck gaat straks rijden voor één van onze klanten, BIA Beton. Dat betekent dat de truck veelal vol ligt met allerlei grondstoffen voor de bouwmaterialen. Dat is vanzelfsprekend ook de reden dat er met een kippertrailer wordt gereden."

De truck is een Mercedes-Benz Actros 1943. Verheul heeft gekozen voor een StreamSpace-cabine, met een lage instap. De directeur legt uit: "De truck wordt uiteindelijk ingezet voor relatief veel korte afstanden. Dat betekent dat de chauffeur veel in- en uit- moet stappen. Dan is een lage instap wel zo praktisch en gebruiksvriendelijk." Ondanks de lage instap heeft de chauffeur in de truck nog wél een goed overzicht, benadrukt Verheul. "Ook dat was voor ons belangrijk. De chauffeur moet namelijk veel manoeuvreren met de truck."

Zuinig

Joost Laponder, verkoopleider trucks regio midden, vertelt namens Wensink dat de truck bovendien over een zuinige 11-liter motor beschikt. "Het brandstofverbruik is relatief laag, zeker in combinatie met het Fleetboard-systeem. Daarmee is de chauffeur in staat zijn rijefficiëntie te optimaliseren." Verheul vult aan: "Verbruik staat voor ons bovenaan. En we hebben wat dat betreft goede ervaringen met Mercedes-Benz."

Ook bij de samenstelling van de truck is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lichte materialen. Laponder: "Want elke kilogram minder is mooi meegenomen, zodra je met zware bouwmaterialen rijdt." De levering is ook bijzonder, omdat de truck de kleuren heeft gekregen van BIA Beton, dat haar vijftigjarig jubileum viert. Verheul: "Daar waren ze erg content mee. En daar doe je het uiteindelijk toch voor."

Voorkeur chauffeur

De keuze voor Wensink en Mercedes-Benz is ingegeven door verschillende factoren. In 2012 leverde Wensink haar eerste truck aan Verheul. Inmiddels rijden er zes Mercedes-Benz-trucks rond bij de transporteur uit Twello. Verheul spreekt over een uitstekende relatie met Wensink. "We kunnen daarbij terugvallen op een goede garage. De nazorg is goed, daar hebben we geen enkele klacht over. En dat is voor ons toch belangrijk."

Een interessante voetnoot is de rol die de chauffeur heeft gespeeld in de keuze voor Mercedes-Benz. Verheul legt uit: "We hadden onze vraag uitgezet bij verschillende leveranciers van verschillende merken. Op een gegeven moment hebben we daarbij ook gevraagd naar de voorkeur van de chauffeur, die straks verantwoordelijk is voor de truck BIA Beton. Hij gaf vrijwel meteen aan dat hij het liefst met Mercedes-Benz rijdt."

De levering vond plaats bij de vestiging van Verheul Transport in Wijchen. Het is een relatief nieuw onderdeel van de transporteur, die met haar hoofdkantoor is gevestigd in Twello. "De vestiging  in Wijchen hebben we in 2013 overgenomen", zegt Verheul. "Onder meer om ons klantenbestand uit te breiden. BIA Beton is ook in die regio gevestigd."Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier