Transport Online - BAM en VolkerWessels bouwen zeesluis IJmuiden

BAM en VolkerWessels bouwen zeesluis IJmuiden

BAM en VolkerWessels bouwen zeesluis IJmuiden
20-07-2015 15:05 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat is van plan de opdracht voor de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden toe te kennen aan een consortium bestaande uit BAM, VolkerWessels en investeerder DIF. Dat maakte de weg- en waterbeheerder maandag bekend.

Het consortium wordt na definitieve gunning verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van de nieuwe zeesluis gedurende 26 jaar. BAM en VolkerWessels nemen de uitvoering ter hand, waarbij de benodigde baggerwerkzaamheden zullen worden uitbesteed aan Boskalis en Van Oord.

De nieuwe sluis wordt 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep, en is daarmee groter dan de bestaande Noordersluis die na honderd jaar aan vervanging toe is. Dat moet de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren en de economie in de regio stimuleren.

De eerste spade gaat naar verwachting begin volgend jaar de grond in. Eind 2019 moet de sluis beschikbaar zijn voor de scheepvaart. Hoeveel geld met de klus gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. Analisten schatten dat BAM en VolkerWessels onderling tussen de 400 en 500 miljoen euro aan omzet mogen verdelen.

Foto's

  • BAM
    BAM

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen