Clicky


Tientallen banen van pakhuispersoneel Royal A-ware op de tocht

Tientallen banen van pakhuispersoneel Royal A-ware op de tocht
20-07-2015 14:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Er verdwijnen mogelijk tientallen banen onder het pakhuispersoneel bij Royal A-ware Packaging. Dat heeft CNV vakbondsbestuurder Léon Bons maandagmiddag tegenover Transport Online bevestigd.

Maandagmiddag is er een bijeenkomst met personeel en de ondernemingsraad waar bekend zal worden gemaakt dat mogelijk tientallen banen verloren zullen gaan en waarom. De ondernemingsraad zal zich vervolgens buigen over de voorgenomen plannen van de directie van Royal A-ware.

"Daarna komen wij in beeld", aldus Léon Bons. "Wij zijn er om de sociale gevolgen te bewaken."

Volgens ingewijden zou het gaan om in totaal 94 banen waarvan 45 vaste en 49 tijdelijke werknemers en zullen de ontslagen vooral in Zeewolde en Almere vallen.

A-ware woordvoerdster Corine Kroft bevestigd maandagmiddag de plannen aan Transport Online: "Het klopt dat er het voornemen is tot een reorganisatie bij A-Ware Packaging in Almere. Door een combinatie van arbeidsproductiviteit waardoor er met minder mensen meer werk kan worden gedaan en het wegvallen van een aantal contracten moet er gereorganiseerd worden."

Volgens Kroft gaat het vooralsnog alleen om de divise A-Ware packaging en staan er geen banen van chauffeurs op de tocht.

Royal A-ware is een familiebedrijf gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan, transporteren en verhandelen van kaas en andere foodproducten onder geconditioneerde omstandigheden. Bij Royal A-ware werken op dit moment circa 1.700 werknemers verdeelt over achttien locaties. In de warehouses van Royal A-Ware wordt circa 50 miljoen kilo kaas verwerkt.

Woensdag 8 juli opende Koning Willem-Alexander nog de nieuwe kaasmakerij van Royal A-ware in Heerenveen.