Clicky


Eerste paal geslagen voor nieuw Service Center van DHL Express in Utrecht

Eerste paal geslagen voor nieuw Service Center van DHL Express in Utrecht
20-07-2015 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Tijdens een feestelijke bijeenkomst is vorige week donderdag 16 april de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe DHL Express Service Center op het bedrijventerrein Haarrijn in Utrecht. Dit gebeurde door de algemeen directeur Michiel Greeven in aanwezigheid van wethouder Kees Geldof van de gemeente Utrecht en Marco van der Laan, directeur van Aan de Stegge Bouw, de aannemer van het nieuwe centrum.

DHL Express investeert 45 miljoen euro in Nederland

De nieuwe vestiging aan de westkant van de A2, maakt onderdeel uit van een investeringsprogramma gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk van DHL. Het betreft het grootste investeringsprogramma van DHL Express sinds het zich veertig jaar geleden in Nederland vestigde. Daarbij gaan alle tien de vestigingen op de schop.

Drie vestigingen worden verbouwd en uitgebreid en voor zeven vestigingen vindt nieuwbouw plaats. De investeringen zijn nodig om de groei die het bedrijf doormaakt te faciliteren. Bovendien worden een aantal innovaties doorgevoerd, waaronder de plaatsing van geautomatiseerde sorteerinstallaties, wat de kwaliteit en de efficiency van de interne processen ten goede komt.

Service Center Utrecht

De nieuwe vestiging in Utrecht wordt gebouwd aan de Heldinnenlaan 193 op bedrijventerrein Haarrijn. Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2.500 m2 loods en kantoor op in totaal 12.000 m2 terrein. Het zal de uitvalsbasis vormen voor 130 medewerkers die met zo’n 60 bestelwagens en een tiental fietskoeriers een groot deel van de provincie Utrecht bedienen.

Managing Director van DHL  Express Nederland Michiel Greeven (48) zegt over het slaan van de eerste paal: “Deze eerste paal legt letterlijk het fundament onder onze nieuwe vestiging in Utrecht. Maar het is ook de eerste paal onder een landelijk project dat voorziet in een verbeterde capaciteit en kwaliteit van alle tien de vestigingen in de Nederlandse vertakking van het mondiale DHL Expressnetwerk.”