Clicky

 
Transport Online - Personeel veerdienst StenaLine dreigt met acties

Personeel veerdienst StenaLine dreigt met acties

Personeel veerdienst StenaLine dreigt met acties
19-07-2015 13:42 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - Medewerkers van StenaLine dreigen het werk neer te leggen omdat ze niet tevreden zijn over de resultaten van recente cao-onderhandelingen. Vakbond FNV bevestigde zondag de voorgenomen acties van de medewerkers van de veerdienst, maar benadrukte dat het gaat om een "wilde staking" die niet van de bonden uitgaat.

Het StenaLine-personeel, dat sinds vorig jaar zonder cao zit, eist onder meer een structurele loonsverhoging. StenaLine wil echter niet verder gaan dan een eenmalige bonus voor dit jaar en voor de komende twee jaren.

De ruim honderd werknemers van StenaLine hebben het bedrijf tot en met woensdag 12.00 uur gegeven om met een fatsoenlijk voorstel over de brug te komen. Gebeurt dat niet, dan volgen er acties. Eerder op woensdag volgt nog een onderhandelingsronde met de bonden.

Bestuurder Cees Bos van FNV benadrukte dat het onderhandelingsresultaat "karig" is. "Het personeel heeft de afgelopen vier jaar geen loonsverhoging gehad", aldus Bos. "In het nieuwe voorstel zou het personeel zelfs zeven jaar op een nullijn zitten."

Van een echte wilde staking is volgens Bos geen sprake, omdat het personeel de acties wel van tevoren heeft aangekondigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden