Clicky


Maandag uitspraak kort geding PostNL over stakingsacties

Maandag uitspraak kort geding PostNL over stakingsacties
18-07-2015 17:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - De kortgedingrechter doet maandag uitspraak over stakingsacties van zelfstandige postbezorgers van PostNL. De rechtbank Midden Nederland liet dat zaterdag via Twitter weten. Zaterdagmiddag troffen PostNL en de actieleiders elkaar voor de rechter in Utrecht, omdat PostNL wil dat de actievoerders de pakketdepots niet blokkeren.

Het geding was gericht tegen Celil Ören. Hij zou pakketbezorgers hebben opgeroepen om niet alleen het werk neer te leggen, maar om ook depots te blokkeren. Dat gaat PostNL te ver, liet een woordvoerder weten.

De pakketbezorgers zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van PostNL te mager.

Vertragingen

Eerder deze week stonden PostNL en belangenbehartigers van de bezorgers ook al tegenover elkaar in de rechtszaal. Maar het bedrijf trok de zaak in toen de organisatie achter de acties afstand nam van blokkades. De partijen spraken toen af weer met elkaar te gaan praten. De acties bleven uiteindelijk wel doorgaan, maar boze koeriers hebben na dinsdag geen depots meer geblokkeerd.

Zaterdag is de vijfde dag op rij dat er wordt gestaakt. Het gevolg is dat een deel van de pakketbezorging in en om de Randstad met vertragingen kampt. PostNL denkt het merendeel van de pakketten (85 procent) overigens wel op tijd te kunnen afleveren.