Clicky


Politiebonden teleurgesteld over cao-gesprek

Politiebonden teleurgesteld over cao-gesprek
17-07-2015 16:37 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De gezamenlijke politiebonden zijn "verrast en teleurgesteld" over het standpunt van de overheid om geen extra geld vrij te maken voor een betere beloning van agenten. Dat standpunt neemt minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) in, zo concluderen ACP, NPB, ANPV en VMHP na afloop van een gesprek met de bewindsman.

De bonden zien de loonafspraak voor ruim 600.000 rijksambtenaren (5,05 procent loonstijging in twee jaar en een eenmalige uitkering van 500 euro) als een vertrekpunt voor verdere onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden.

"Het akkoord biedt de mogelijkheid voor aanvullende sectorale afspraken, maar de minister wil daarvoor geen geld beschikbaar stellen", stelt voorzitter Gerrit van de Kamp van ACP vast.

Laatste woord

De politiebonden willen onder meer een reorganisatietoeslag, extra geld voor piket en onregelmatige diensten en nieuwe afspraken over een ouderenregeling.

Komende week worden de politiemensen geraadpleegd over het ambtenarenakkoord, maar de reacties zijn volgens Van de Kamp voorlopig afwijzend. "Zij vinden dit loonbod onvoldoende", aldus de ACP-voorzitter. "Het laatste woord is hierover nog niet gezegd."

Na de ledenraadpleging bepalen de politiebonden hun verdere stappen.