Clicky

 
Transport Online - Britse autoriteiten laten 18 migranten 'vrij' na vondst in vrachtwagen

Britse autoriteiten laten 18 migranten 'vrij' na vondst in vrachtwagen

Britse autoriteiten laten 18 migranten 'vrij' na vondst in vrachtwagen
17-07-2015 16:39 | Transport | auteur Redactie [TK]

FOLKESTONE (GB) - De Britten zijn furieus nu de Britse autoriteiten achttien migranten hebben laten gaan, nadat zij dinsdag waren ontdekt in een vrachtwagen die vanuit de Kanaaltunnel Groot-Brittannië binnenkwam. Er zaten in totaal 22 migranten in de vrachtwagen. Drie van hen zitten in afwachting van hun asielaanvraag in een detentiecentrum, een jongen van vijftien is overgedragen aan Social Services.

De overige achttien mannen, uit Afghanistan, Syrië, Soedan en Koeweit, werden op borgtocht vrijgelaten. Ook in afwachting van de beoordeling van hun asielaanvraag. Een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat als wordt geconstateerd dat ze geen recht hebben om te blijven, er dan stappen zullen worden genomen om ze uit het land te verwijderen.

De Britten zijn bang dat het nieuws dat je in Groot-Brittannië als migrant 'vrij mag rondlopen' als een lopend vuurtje zal worden verspreid onder migranten bij Calais, en het hen alleen maar meer zal aanmoedigen om te proberen naar Groot-Brittannië te komen.

Donderdag 49 migranten door Kanaaltunnel

Donderdag kwamen 49 migranten door de Kanaaltunnel. Zij werden bij de treinterminal in Folkestone ontdekt. Bij de groep waren ook negen kinderen van vijftien tot zeventien jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden