Clicky


Zeventien procent groei voor AirBridgeCargo Airlines

Zeventien procent groei voor AirBridgeCargo Airlines
17-07-2015 15:13 | Luchtvracht | auteur Redactie [TK]

MOSKOU - AirBridgeCargo Airlines (ABC), onderdeel van de Volga Dnepr Group, meldt een groei van zeventien procent in wereldwijde vervoerde tonnage, over de eerste helft van dit jaar. De Russische luchtvaartmaatschappij vervoerde meer dan 218.000 ton in de eerste zes maanden van 2015.

ABC bereikte in de loop van het eerste half jaar een bezettingsgraad van 67 procent en handhaaft daarmee een niveau dat veel hoger is dan gemiddeld in deze industrie. 

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar heeft ABC meer inspanningen verricht om te kunnen groeien op de belangrijkste luchtvrachtmarkten. Er zijn extra vluchten toegevoegd, evenals extra vervoersopties voor klanten via de hub van ABC op de luchthaven Sheremetyevo in Moskou.



Op de belangrijkste routes tussen Europa en China boekte ABC in een half jaar tijd een groei van 26 procent in tonnage richting het oosten, en zes procent groei in het vrachtvervoer richting het westen. Zo behield de luchtvaartmaatschappij haar sterke positie in beide markten, ondanks het teruglopen van de Europese invoer.

AirBridgeCargo breidde ook uit op de Europa-VS routes, met extra Boeing 747-vluchten vanuit Frankfurt naar Chicago. Tijdens de eerste zes maanden van 2015 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 6200 ton vracht tussen Europa en Noord-Amerika.

Ook dubbele groeicijfers op Amerikaanse markt

ABC realiseerde verdere uitbreiding in de Noord-Amerikaanse regio door niet alleen vanuit Chicago en Dallas, maar ook vanuit Los Angels vrachtvluchten te verzorgen. Zo kwam ABC ook op de Amerikaanse markt tot dubbele groeicijfers.

De luchtvaartmaatschappij vervoerde in de eerste zes maanden van het jaar meer dan 20.280 ton vracht vanuit Noord-Amerika.