Clicky


Vrachtwagenchauffeurs in Operation Stack op M20 moeten ticket tonen [bijlage]

Vrachtwagenchauffeurs in Operation Stack op M20 moeten ticket tonen [+bijlage]
17-07-2015 12:14 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DOVER (GB) - Operation Stack is nog steeds actief. Vrachtwagenchauffeurs die vaststaan in Operation Stack op de Britse snelweg M20 richting de haven van Dover, krijgen een 'Operation Stack ticket' van de politie van Kent. Chauffeurs moeten deze duidelijk zichtbaar op hun voorruit plaatsen.

De tickets worden daadwerkelijk gecheckt bij de haven van Dover, waarschuwt transportbedrijf Freightex. "Dus niet over de A20 sluipen en proberen met een ticket van vorige week naar de haven te komen", waarschuwt Freightex. 

De politie van Kent meldt dat vrachtvervoer moet aansluiten in Operation Stack om een ticket te kunnen krijgen en door te mogen rijden. "Chauffeurs zonder ticket worden teruggestuurd."

Operation Stack

Operation Stack is in januari van dit jaar opnieuw ingevoerd na een brand in de Kanaaltunnel. In juni werd Operation Stack opnieuw uitgeroepen, vanwege de stakingen van MyFerryLink-werknemers in de haven van Calais. De politie van Kent wil er met Operation Stack voor zorgen dat vrachtvervoer zich op een door hen gecontroleerd deel van M20 concentreert, en dat niet alle wegen rond Kent vastlopen.

Gemiddeld wordt eens per kwartaal Operation Stack uitgeroepen, maar dit jaar is uitzonderlijk vanwege de stakingen aan de Franse zijde en de problemen met migranten bij Calais die de Kanaaltunnel instormen.

Klik op de bijlage om een voorbeeld van een Operation Stack ticket te bekijken.