Transport Online - Bart van U. vervolgd voor moord Els Borst

 


Bart van U. vervolgd voor moord Els Borst

Bart van U. vervolgd voor moord Els Borst
17-07-2015 10:39 | Binnenland | auteur De Redactie

UTRECHT (ANP) - Verdachte Bart van U. wordt nu ook vervolgd voor de moord op voormalig minister Els Borst. Dat heeft het Openbaar Ministerie Midden-Nederland vrijdag besloten. Eerder werd Van U. (39) aangehouden en vervolgd voor de moord op zijn in Rotterdam woonachtige zus.

De verdachte kwam na een DNA-match in beeld als verdachte van de moord dan wel doodslag op Els Borst op 10 februari 2014.

Van U. staat volgende week dinsdag pro forma voor de Rotterdamse rechtbank voor de moord op zijn zus Loïs, die in januari 2014 ter dood werd gebracht. In de daarop volgende zitting, vermoedelijk in september dit jaar, wordt de verdachte ook gedagvaard voor zijn betrokkenheid bij de dood van Borst. Volgens het OM bestaat daarvoor "voldoende grond". De officier van justitie vraagt de Rotterdamse rechtbank dan tevens om een gelijktijdige behandeling van beide zaken, aldus het OM.

Els Borst werd in februari 2014 dood gevonden in de garage bij haar woning in Bilthoven. Van U. kwam pas in januari 2015 in het vizier als verdachte, nadat DNA-materiaal op de plaats delict overeen bleek te stemmen met DNA dat werd gevonden na de moord op de zus van Van U. in haar woning in Rotterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden