Clicky


'Veerbrug Terschelling is gevaarlijk'

'Veerbrug Terschelling is gevaarlijk'
17-07-2015 10:29 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

TERSCHELLING (ANP) - De auto- en passagiersbrug voor de veerboot op Terschelling verkeert in slechte staat. Er zijn de afgelopen maanden al enkele ongelukken gebeurd. In één geval raakte een medewerker van rederij Doeksen gewond. Rijkswaterstaat, eigenaar van de brug, moet snel actie ondernemen om erger te voorkomen, schrijft de gemeente Terschelling in een brandbrief.

De staat van onderhoud is alarmerend en het is al een paar keer flink misgegaan, stelt de gemeente. Zo weigert de veerbrug af en toe dienst waardoor het ontschepen van passagiers via het autodek moest. Reparatie liet twee weken op zich wachten. "Dat is onwenselijk en levert gevaarlijke situaties op, vooral voor mensen met kinderwagens en ouderen met een rollator." Eén keer viel de autobrug plotseling naar beneden. In juni schoot de passagiersbrug ineens een stuk naar voren en raakte een medewerker van Doeksen.

De veerverbinding is voor het eiland van wezenlijk belang, het is de schakel met het vasteland, schrijft de gemeente. "Als deze schakel niet gebruikt kan worden, dan is dat een strop voor de economie en de leefbaarheid op het eiland." Jaarlijks vervoert rederij Doeksen ruim 350.000 toeristen naar en van Terschelling.