Clicky


 


Acties zelfstandige pakketbezorgers blijven pakketbezorging PostNL verstoren

Acties zelfstandige pakketbezorgers blijven pakketbezorging PostNL verstoren
17-07-2015 09:56 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UTRECHT (ANP) - Het blijft hommeles bij de pakketbezorging van PostNL. Vrijdag zijn er voor de vierde opeenvolgende dag zelfstandige koeriers niet aan het werk gegaan.

De acties verstoren de bedrijfsvoering van zeven van de negentien depots die PostNL in het land heeft. Volgens een woordvoerder van het postbedrijf telt de "harde kern" van de actievoerders ongeveer honderd bezorgers. In totaal werken er bij PostNL meer dan 1100 ingehuurde pakketbezorgers.

Naar verwachting kan het merendeel van de pakketten (85 procent) wel gewoon worden afgeleverd. Het bedrijf zet extra eigen personeel in om de bezorging zo normaal mogelijk te laten verlopen. Komend weekend hoopt PostNL de achterstand grotendeels weg te werken.

De actievoerders zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van het postbedrijf te mager.

Eerder deze week stonden PostNL en de belangenbehartigers van de pakketbezorgers nog tegenover elkaar in de rechtszaal. PostNL wilde via een kort geding het actievoeren laten verbieden. Maar het bedrijf trok de zaak in toen werd afgesproken weer met elkaar om de tafel te gaan.

Inmiddels is er een eerste gesprek geweest met belangenorganisatie SubcoPartners. Die heeft een aantal eisen op tafel gelegd. Daar zal de komende dagen nog verder over worden overlegd.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions