Oud-chauffeurs Flex-in Uitzendgroep schakelen advocaat in - UPDATE

Oud-chauffeurs Flex-in Uitzendgroep schakelen advocaat in - UPDATE
16-07-2015 17:13 | Transport Online | auteur Marcel van der Voort

BREDA-HAZELDONK / LISSERBROEK - [update vrij 09:50 uur] "Onlangs hebben zeventien oud-chauffeurs van de Flex-in Uitzendgroep met het hoofdkantoor in Breda-Hazeldonk advocaat mr. Astrid Noest ingeschakeld. Wij willen onder andere via haar ons achterstallige vakantiegeld krijgen", meldt hun woordvoerder Gungor donderdagmiddag aan Transport Online.

"Ze hebben ons geen reiskostenvergoeding betaald. En als er een chauffeur er iets van zei, dan hoorde je: Je hebt schade gereden, de opdrachtgever betaalt niet, dus jij krijgt ook niks. Het vakantiegeld, telefoonkosten en reiskosten zoals taxi en trein zouden wij volgens afspraak allemaal betaald krijgen.We moesten bonnen inleveren, maar kregen het nooit uitbetaald."

"Als ik 20 uur had gewerkt dan zeiden ze op kantoor dat de opdrachtgever akkoord moest geven. Later hoorde ik: Ze gaan maar akkoord met 15 uur. Dus je krijgt 15 uur uitbetaald. Dat is niet waar", vertelt de gedupeerde chauffeur verder.

"Omdat ik niet werd betaald, ben ik uiteindelijk weggegaan. De zestien andere chauffeurs en ik hebben besloten om een advocaat in te schakelen."

De advocaat

"Ik ben inderdaad ingeschakeld door de zeventien chauffeurs", beaamt mr. Noest uit Lisserbroek donderdag. "In algemene zin gaat het om de vordering van achterstallig loon en met name het vakantiegeld", voegt ze eraan toe.

"Het is nog niet bekend of ik een rechtszaak aanspan. Er spelen bij Flex-in dingen die niet altijd netjes zijn. Daarom kom ik namens de chauffeurs in actie", klinkt het verder.

Verder laat ze weten dat ze mogelijk ook iets gaat doen aan de te weinig betaalde gewerkte uren aan Gungor.

Reactie Blanken

Flex-in-baas Eit Blanken is vervolgens telefonisch om een reactie gevraagd. In eerste instantie wilde hij niet reageren: "Jij moet mij niet bellen. Ik geef geen reactie", roept hij als de journalist hem om wederhoor vraagt. Vervolgens verbreekt Blanken de telefoonverbinding.

Echter vrijdagochtend komt de heer Blanken alsnog met een schriftelijke reactie die wij hieronder integraal plaatsen:

 

“Onderstaande beschuldigingen zijn wederom onterecht, Flex-in Uitzendgroep betaald alle lonen conform CAO, inclusief de wettelijk verplichte vergoedingen en reserveringen. Net als bij de meeste ABU en NBBU aangesloten uitzendbureaus, vindt een eindafrekening plaats 6 weken nadat iemand uit dienst is getreden. Dit om eventueel nog te ontvangen boetes en/of bekeuringen te kunnen verrekenen, iets dat zeker in de transport niet vreemd is. In het geval van de heer Gungor, hieronder genoemd als woordvoerder, is deze in week 24 nog werkzaam geweest, de eindafrekening moet om die reden nog volgen.

Verder is het gezien de complexiteit van de transport CAO niet eenvoudig om de verloning volledig te automatiseren. Het blijft dus voor een groot gedeelte handwerk en hoe zeer we het ook proberen te voorkomen een foutje is menselijk en kan overal gebeuren. In dat soort gevallen zijn we altijd bereikbaar voor vragen over de loonstrook, de we elke 4 weken verstrekken. We zoeken het dan uit en indien nodig corrigeren we de gemaakte fout. Daarnaast gebeurt het ook wel eens dat chauffeurs zichzelf rijk rekenen door snel uit te gaan van de volledige uren, zonder daarmee rekening te houden met de wettelijke rij- en rust tijden, iets waar elke chauffeur bekend mee dient te zijn (en waar wij ze regelmatig ook op wijzen, om misverstanden te voorkomen)

Helaas is het in het verleden wel eens gebeurd dat onze voormalig operationeel/ commercieel manager in een opwelling onze administratieafdeling opdracht gaf reserveringen tijdelijk te bevriezen, dit als gevolg van een bijvoorbeeld onenigheid met een chauffeur. Dit keurt Flex-in als organisatie ten zeerste af en mede door die reden zijn de nodige maatregelen hiertegen getroffen.

Tot slot wil ik er aan toevoegen dat de reactie van directeur Eit Blanken te verklaren valt doordat een dergelijke situatie niemand in de koude kleren gaat zitten. Het is niet niks dat je droom die je jarenlang voor ogen hebt gehouden met betrekking tot de opvolging van je bedrijf letterlijk in duigen ziet vallen en daar boven op nog eens met valse beschuldigingen wordt geconfronteerd. Nogmaals we zijn allemaal mensen bij Flex-in.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden