Clicky

 
Transport Online - Brand in goederentrein: 34 nieuwe auto's beschadigd [+foto's]

Brand in goederentrein: 34 nieuwe auto's beschadigd

Brand in goederentrein: 34 nieuwe auto's beschadigd [+foto's]
16-07-2015 14:58 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HERSFELD (D) - Twee wagons van een goederentrein vlogen vanochtend vroeg in brand op het spoortraject tussen Bad Hersfeld en Bebra in Duitsland. Om nog onbekende redenen vlogen de eerste twee wagons, beladen met oude spoorbielzen, in brand. 

De achtste wagon was geladen met containers met gevaarlijke stoffen. Achteraan op de lange goederentrein stonden bovendien nieuwe auto's, 34 daarvan raakten beschadigd.

Een automobilist had het vuur op de trein opgemerkt en waarschuwde onmiddellijk de brandweer en de politie. De trein werd vervolgens net buiten het dorp Ludwigsau-Mecklar gestopt.De zestig brandweerlieden van de vrijwillige brandweer uit de omgeving hadden de de brand in de beide wagons snel onder controle. De achtste wagon was geladen met containers met gevaarlijke stoffen. Volgens de brandweercommandant was er op geen enkel moment risico dat het vuur zou overslaan op die containers.

Om de locomotief uit de gevarenzone te brengen, werd deze een paar meter uit de buurt van het vuur geduwd door brandweerlieden. Dit gebeurde 'met pure spierkracht', meldde burgemeester Thomas Baumann van de gemeente Ludwigsau.Door de hitte van het vuur werd de bovenleiding aanzienlijk beschadigd, een gedeelte moest worden vervangen. Stukken van de bovenleiding die op de auto's vielen die ook op de goederentrein stonden, beschadigden in totaal 34 nieuwe auto's.

De spoorlijn was vijf uren lang volledig geblokkeerd, wat ernstige hinder opleverde voor overig spoorvervoer.

©Foto's: PolitieNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions