Clicky


Vrachtwagenchauffeur wordt op snelweg ingehaald door eigen auto

Vrachtwagenchauffeur wordt op snelweg ingehaald door eigen auto
16-07-2015 14:15 | Opmerkelijk | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BERLIJN -  Een vrachtwagenchauffeur die woensdag over de Berlijnse ringweg reed, geloofde zijn ogen niet: hij werd ingehaald door zijn eigen -gestolen- auto. Gezamenlijke inzet van Duitse en Poolse politie zorgde ervoor dat de auto kon worden gestopt en de Poolse dief kon worden aangehouden. Dat meldt de Duitse politie vandaag.

De 62-jarige Berlijnse vrachtwagenchauffeur meldde de diefstal van zijn Audi A6 woensdag bij de politie. Nadat hij weer op de vrachtwagen was gestapt en op de ringweg rond Berlijn reed, werd hij door zijn eigen auto ingehaald.

Hij belde de politie, die meteen tot actie overging. Duitse politie-agenten en Poolse grenswachten konden de in Berlijn gestolen auto tegen half twee 's middags op de E30 aanhouden, net achter de voormalige grensovergang bij Frankfurt.

De dief, een 26-jarige man uit Polen, had de auto open kunnen maken met een dubbele sleutel. Ook beschadigde hij het stuurslot. De Pool zit voorlopig vast en wordt door de Poolse autoriteiten onderworpen aan een onderzoek op verdenking van bijzondere zware diefstal. De vrachtwagenchauffeur kan zijn Audi waarschijnlijk snel weer in ontvangst nemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions