Clicky


Toeristen gewond door vallende tak in Zutphen

Toeristen gewond door vallende tak in Zutphen
16-07-2015 14:00 | Binnenland | auteur De Redactie

ZUTPHEN (ANP) - Een man en zes vrouwen zijn donderdagmiddag gewond geraakt toen een grote tak uit een kastanjeboom viel aan de Rijkenhage in Zutphen. Een persoon raakte zwaargewond. Vier anderen zijn met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en twee vrouwen zijn op de plek van het ongeluk behandeld aan verwondingen, aldus een woordvoerster van de politie.

De gewonden die in het ziekenhuis zijn gebracht zijn een man van 66 jaar uit het Limburgse Meerlo, twee vrouwen van 65 en 66 jaar uit Meerlo, een veertigjarige Amsterdamse en een 69-jarige vrouw uit Zevenaar. Ze behoorden bij een groep van dertig toeristen die Zutphen bezochten.

De groep stond op een steiger aan de Rijkenhage in het centrum van Zutphen te wachten op fluisterboten, waarmee ze een rondvaart zouden gaan maken. Een deel van de groep raakte onder de vallende tak bekneld. Zij moesten door de hulpdiensten worden bevrijd.

De gemeente heeft de boom donderdagmiddag gesnoeid. De omgeving van de kastanje is afgezet. Kortgeleden moest het parkeerterrein van de rechtbank in Zutphen, ook in het stadscentrum, worden gesloten wegens vallende takken. Of er sprake is van achterstallig onderhoud aan het groen kon een woordvoerder van de gemeente donderdag niet zeggen. De gemeente onderzoekt het incident.