Clicky


 


Derde actiedag zelfstandige pakketbezorgers PostNL

Derde actiedag zelfstandige pakketbezorgers PostNL
16-07-2015 13:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT (ANP) - PostNL heeft ook donderdag te maken met zelfstandige pakketbezorgers die niet aan het werk gaan. Dat meldde een woordvoerder van het postbedrijf.

De acties verstoren de gang van zaken bij zeven van de negentien depots die PostNL in het land heeft. Het is de derde achtereenvolgende dag dat zelfstandige pakketbezorgers actie voeren.

Ook dit keer gaat PostNL ervan uit dat het merendeel van de pakketten (80 procent) gewoon kan worden bezorgd. Het bedrijf zet extra eigen personeel in om de bezorging zo normaal mogelijk te laten verlopen.

De actievoerders zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van het postbedrijf te mager.

Inmiddels is er een eerste gesprek geweest met SubcoPartners, de belangenbehartiger van zelfstandige pakketbezorgers. Die heeft een aantal eisen op tafel gelegd. Daar zal de komende dagen nog verder over worden overlegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats