Transport Online - IRU: Nu actie voor vrachtwagens bij Calais, niet over vier maanden

IRU: Nu actie voor vrachtwagens bij Calais, niet over vier maanden

IRU: Nu actie voor vrachtwagens bij Calais, niet over vier maanden
16-07-2015 10:49 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - De International Road Transport Union (IRU) is blij met de aankondiging van de Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May om een nieuwe, omheinde, veilige zone te creëren in de haven van Calais. Vrachtwagenchauffeurs moeten veilig kunnen wachten voordat ze aan boord van een veerboot naar Groot-Brittannië kunnen stappen. "Maar actie is nu nodig, niet over een paar maanden", aldus de IRU.

Michael Nielsen, IRU-afgevaardigde in de EU: "Dit initiatief is goed, maar veel te laat. Bestuurders, hun vrachtwagens en hun lading hebben nu bescherming nodig, vooral nu migranten steeds brutaler pogingen ondernemen om Groot-Brittannië illegaal binnen te komen. Recente stakingsacties in Calais hebben de situatie verder verergerd en hebben een onaanvaardbaar gebrek aan veiligheid in de haven laten zien."

Zeer teleurgesteld

De IRU is zeer teleurgesteld dat de transportsector zal moeten wachten tot het najaar voor de veilige zone klaar is. "Extra beveiliging, waaronder verhoogde patrouilles, is nu nodig en zal ook in de toekomst nodig blijven om te voorkomen dat migranten toch de veilige zone zullen proberen binnen te dringen."

De IRU waarschuwt dat als dit niet onmiddellijk wordt gedaan, chauffeurs bedreigd zullen blijven worden, onder meer met wapens. Ook zal lading nog steeds beschadigd worden en zou de situatie zelfs meer levens kunnen gaan kosten. "De veiligheidszone doet niets aan verhoging van bescherming voor chauffeurs bij de Eurotunnel-terminal, waar ook dringende maatregelen nodig zijn."

'Zone en patrouiles niet genoeg'

Nielsen voegt toe: "De zone en de toegenomen patrouilles op zich zijn niet genoeg. France moet de situatie serieus nemen en de samenwerking met de Britten intensiveren, zodat de situatie in Calais sneller kan verbeteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions