Aziatische vluchteling gevonden in vrachtwagen bij Asten

Aziatische vluchteling gevonden in vrachtwagen bij Asten [+foto]
16-07-2015 10:26 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ASTEN - Een Aziatische vluchteling die verstopt zat in een Hongaarse vrachtwagen, is daar vanochtend door de politie uitgehaald. De vrachtwagen reed vanochtend op de A67 bij Asten richting Venlo, toen de automobilist die achter de vrachtwagen reed, een hand uit het zeil zag steken. De automobilist maakte de vrachtwagenchauffeur met signalen en gebaren duidelijk dat er iets aan de hand was.

De vrachtwagenchauffeur is daarop gestopt en de politie werd gebeld. De politie kwam ter plaatse en sommeerde de vrachtwagenchauffeur onder politiebegeleiding naar het politiebureau in Asten te rijden.

"Omdat we niet wisten hoeveel personen er in de vrachtwagen zaten en of er eventueel sprake zou zijn van gezondheidsrisico's, is ook de brandweer, ambulance en GGD ter plaatse gekomen", vertelt politiewoordvoerder Bart Vaessen.'Niet in Nederland ingestapt' 

Toen de politie de vrachtwagen openmaakte, bleek daar één Aziatische man van middelbare leeftijd in te zitten. "Het vermoeden bestaat dat hij er al een paar dagen in zat, hij is niet in Nederland in de vrachtwagen gestapt", aldus Vaessen.

De vluchteling bleek wel in goede gezondheid te verkeren en is door de politie overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Die zal de man verhoren om erachter te komen wat zijn beweegredenen waren.

De vrachtwagenchauffeur, van het Hongaarse transportbedrijf Béki Euro Sped, is ook gehoord. "Hij had niets met de aanwezigheid van de Aziatische man te maken", vertelt Vaessen. "Hij mocht dus zijn weg vervolgen."

©Foto: SQ VisionNIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden