Clicky

 
Transport Online - Algemeen-directeur Post-Kogeko weg door onrustige reorganisatie - UPDATE!

Algemeen-directeur Post-Kogeko weg door onrustige reorganisatie - UPDATE!

Algemeen-directeur Post-Kogeko weg door onrustige reorganisatie - UPDATE!
15-07-2015 15:41 | Transport | auteur Marcel van der Voort

MAASDIJK - Algemeen-directeur Richard van den Berg van transportbedrijf Post-Kogeko in Maasdijk is onlangs vertrokken. Het opstappen heeft te maken met een onrustige reorganisatie bij de onderneming. Grootaandeelhouder Dirk Post heeft inmiddels zijn plaats ingenomen. De wisseling van de wacht is woensdag bij het bedrijf bevestigd.

Ook commercieel-directeur Chris Bezemer raakte zijn functie kwijt. Hij is nu weliswaar logistiek-directeur, maar maakt geen deel meer uit van het officiële directieteam. Harald Lourens speelt wel een grote rol in de top van het bedrijf.

Van den Berg stuurde onlangs een bericht rond binnen het transportbedrijf met de kop: "Ik treed terug als algemeen-directeur." Daarin vertelt hij dat hij na overleg met Dirk Post heeft besloten om terug te treden en dat hij zich gaat oriënteren op een functie buiten de onderneming.

Verschil van inzicht

De reden houdt volgens hem verband met een verschil van inzicht wat betreft de strategische visie van Post-Kogeko. De verschillen van mening zijn volgens hem onoverbrugbaar. Hij benadrukt wel dat hij de afgelopen 7,5 jaar als  prettig en leerzaam heeft ervaren.

Duidelijk is dat de in 2014 ingezette reorganisatie minder soepel verloopt dan gewenst. Zo zijn veel medewerkers erg verbaasd dat hun werkgever de LIDL als klant heeft afgezegd. Er zijn de afgelopen periode diverse chauffeurs ontslagen. Maar ook medewerkers van het kantoor en de garage.

FNV: Ongerust

"Ik maak mij ongerust over de situatie", reageert bestuurder Frank Pavias van FNV. En vervolgt: "Ik wil weten hoe het allemaal zit met deze leiding. Volgens mij is er weinig kennis aanwezig om dit transportbedrijf te leiden."

"Bovendien vind ik de gang van zaken omtrent de nieuwe digitale verloning zorgelijk. De verloning via de boordcomputer loopt niet lekker. Regelmatig kloppen er dingen niet. Een groot deel van de chauffeurs is er financieel flink op achteruit gegaan."

Pavias: "Ik ben door de directie uitgenodigd voor een gesprek volgende week. Daar ben ik blij mee. Ik ga er naartoe met twee vragen. Ten eerst wil ik van ze weten hoe het met de reorganisatie gaat en ten tweede wil ik praten over die digitale verloning. Wij hebben daarover veel reacties gekregen. De kinderziektes moeten er snel uit."

En: "Op de werkvloer is trouwens goed gereageerd op het vertrek van Van den Berg. Ze hopen op de terugkeer van Frans Denie. Die is nu aan het werk bij Farm Trans Group."

Reactie Post-Kogeko

Een woorvoerder van Post-Kogeko reageert donderdag: "De uitlating van vakbondsman Pavias dat hij ongerust is over gebrek aan kennis bij de huidige leiding van Post-Kogeko om het transportbedrijf te leiden, is ongegrond. Zijn uitlating zorgt onnodig voor onrust. De functie van Richard van den Berg, die in goed overleg afscheid heeft genomen, wordt op dit moment waargenomen door niemand minder dan Dirk Post. Dirk heeft het bedrijf gemaakt tot wat het is. Hij is als geen ander gepokt en gemazeld in de transportsector."

"Frank Pavias, die door de directie al was uitgenodigd om te worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen, spreekt hier voor zijn beurt, ‘zonder kennis van zaken’. Het verbaast de directie dat hij niet eerst het geplande gesprek heeft afgewacht. Of contact heeft gezocht met de voorzitter van de Ondernemingsraad. De directie van Post-Kogeko betreurt dit. Deze kwestie zal ongetwijfeld aan de orde komen in het overleg met Pavias volgende week."

De ondernemingsraad

Karel de Vos meldt namens de ondernemingsraad (or): Naar aanleiding van de berichten die er geplaatst zijn wil ik vanuit de or Post-Kogeko meegeven dat wij als ondernemingsraad volledig achter het besluit staan, dat er is genomen om Dirk Post die de algemene leiding weer gaat nemen,steunen."
"Wij als or weten als geen ander dat de oprichter van het bedrijf weet waar hij over praat. In tegenstelling tot wat de vakbond suggereert. Dat wij een reorganisatie achter de rug hebben en er onrust ontstaat, wil nog niet zeggen dat iemand die de leiding gaat nemen daar niet toe in staat is."
"Als zulke berichten naar buiten worden gebracht kan dat zeer nadelige gevolgen hebben voor het bedrijf en de werkgelegenheid."
"Als dat de bedoeling is van de vakbond ,dan heb ik mijn twijfels over waar de vakbond voor staat."


 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden